Specijalitet bez mesa prste da poližete: Zasitan ručak kojem neće odoleti i najveći gurmani, ovo vredi probati
Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Specijalitet bez mesa prste da poližete: Zasitan ručak kojem neće odoleti i najveći gurmani, ovo vredi probati

Fantastičan ukus, obilje proteina i brza priprema – sve to i mnogo više je ovaj recept kojim možete zameniti pilav u danima posta.

Objavljeno:

Tokom Božićnog posta, koji je trenutno u toku, mnogi tragaju za receptima koja su brza za pripremu i ukusom i hranljivošću mogu da "imitiraju" jela od mesa, a rižoto s pečurkama je fantastična alternativa.

Uz to što su pečurke pune proteina, one imaju bogat, pun ukus i vrlo su praktične, a za rižoto koji ćemo vam danas predstaviti ne treba ni mnogo sastojaka ni previše vremena.

Bilo da postite ili jednostavno volite laganija jela, ovaj posni rižoto biće sjajan izbor za toplu, domaću trpezu!v

Sastojci:

  • 200 g pečuraka
  • 1 šolja pirinča (od oko 200 ml)
  • maslinovo ulje po potrebi
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 struk peršuna
  • voda po potrebi
  • so, suvi začin i biber po ukusu
  • majčina dušica po želji

Priprema

  1. Sipajte malo ulja da se greje u tiganju, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk.
  2. Kad luk bude staklast, dodajte pečurke sečene na listiće.
  3. Nakon što omekšaju, ubacite dobro opran pirinač i dobro promešajte.
  4. Potom dodajte začine po želji, sipajte vode tek toliko da ogrezne, pa promešajte i ostavite da se krčka uz povremeno mešanje.
  5. Pustite da se krčka dok pirinač ne upije svu tečnost, pa sklonite s ringle i služite uz mnogo salate.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.